22 November 2011

sakit tekak + panas mata + pening kepala...huhuhuhu

ber " update" lagi...hari ni ibu iman rasa kurang bermaya jer kat opis..x semena-mena sakit tekak + pening kepala + mata dah rasa panas-panas dan berpasir..huhuhuhu...ni tanda-tanda nak demam nih..baru jer last 2 weeks baik demam..(demam rindu agaknya..hehehehe..)...

Adik Dayana sakit mata..kesian dia..sepet jer sebelah  matanya..tapi anak ibu tetap aktif..cuma bila samppai bab nak titik ubat mata..macam Adik Dayana tahu-tahu..siap nangis-nangis lagi...di pejam nya mata kuat-kuat..apa2 pun ibu kena jugak titik..nak bagi baik cepat Adik..sabar yer adik..esok lusa mesti baik...

Ibu Iman nak berkongsi rakaman video Adik Dayana mula mengatur langkah..sungguh chomel anak ibu..tambah-tambah bila ramai yg asyik dok perhati dia plus amik video..apa lagi...jom kita tengok...

video

17 November 2011

Percutian di Pulau Langkawi (24/6/2011-26/6/2011)

tu dia...punya la lama baru ibu berpeluang nak update...nak cari mood yang payah sangat nak mai..."RAJIN"...ntah macam mana malam ni tetiba jer rajin..so apa tunggu lagi...

24.6.2011....kami anak beranak berpeluang bercuti ke Pulau Langkawi..lebih kurang kat 6 tahun tak jejak kaki ke Langkawi..kali ni pegi lak dengan insan-insan tersayang...seronok walaupun pelbagai dugaan yg kami kena hadapi...hahahaha..antaranya 3 kali tukar kereta sewa...hahahaha...memang pengalaman yang amat manis bila di ingat balik..nak marah pun x boleh jugak..sebab semua tu di luar jangkaan..apa2 pun memang seronok sangat2..

jom layan gambar-gambar kat sana...









Insyaallah...kalau ada rezeki dan diizinkan-Nya..next year kita g jenjalan lagi yer anak2 ibu..

1st day...

Taraaaa....siap jugak akhirnya...walaupun x la profesional sangat...tapi chantek sangat2 (ni puji diri sendiri)...Ibu dengan rajin nya mencari gambar abang Iman & adik Dayana pada hari pertama kelahiran mereka di muka bumi ini...


macam mana...sama ker...alalalalalala...shomel2 ibu nih..

Muhammad Iman Danish & Nur Iman Dayana

Anak-anak ibu..kalian adalah permata hati ibu yang amat bernilai...kehidupan ibu dan babah sempurna dengan kehadiran kalian berdua..


Ibu sayang kalian berdua...mmmmmuahhhh...

09 May 2011

Ibu Iman kembali...

Salam semua...dah lama rasanya blog Ibu Iman x berupdate..mulai saat dan tika ini..dengan rasminya Ibu Iman akan meng update blog setiap hari...cewah..."betul ker?"...


Dan dengan rasminya Ibu Iman akan mengolah blog supaya kelihatan cantik tersusun...supaya sedap mata memandang & rajin Ibu Iman menulis nyer...

14 May 2010

Salam Kembali

memang dah betui-betui bersawang la blog ibu iman ni...kesian tgk blog ni..dah x semangat nak update...tapi apa-apa pun insyaallah selagi termampu ibu iman update..
banyak sebab yg buat ibu iman x update blog..keje yg timbun2..pastu ngan baby sitter tukar sampai 2 kali...antar iman blk kg...ader la dlm 2 bln duduk ngan mak tok ngan tokwan..pastu ibu amik balik duk ngan ibu..sibuk ngan acik kenduri kawin..sibuk ngan famili trip...uish betui2 la sibuk no...tapi alhamdulillah...la ni rasa cam semangat la skit nak update..dah ada masa lapang skit...ye ker??????.........
tapi.....betui ker ada masa yer..baru-baru ni ibu iman dapat berita yg amat2 "mengumbirakan" hati ini dan juga babah iman...IMAN BAKAL JADI ABANG....Alhamdulillah...buat masa ni mmg alah menjadi2...tapi yg peliknyer..pagi-pagi ni ok jer..bila mai time balik keje...dlm kul 7 tu dah mmg out..nak buat keje mmg dah x larat...nak jalan pun x larat...apa yang di makan semuanya keluar balik...Iman pun ibu x sempat nak urus betui2..nasib baik la ada BABAH yg amat memahami...thanks BABAH...jasamu dikenang....harap2 semua ni x la lama sgt...apa2pun untuk "junior Iman"...ibu sanggup hadapi...

27 October 2009

"IBU"


24.10.2009....Bahagianya hati ni bila buat pertama kalinyer kalimah "IBU" keluar dari mulut permata hati aku...memang itu la yang aku tunggu2 selama ni...jeles juga bila ringan sajer mulut Iman panggil "BABAH" dulu...
Iman pun dah makin ringan mulut...cakap itu ini...itu yang buat ibu lagi kuat nak ambil Iman balik...tinggal dengan ibu...tapi tok wan dgn mak tok kata nanti dulu...bagi la dia duduk ngan kami sat dulu...alahai...rindu sangat2 ibu pada Iman...babah pun sama...